Nowy użytkownik serwisu Nie pamiętam hasła

Forum

Sobota, 30 maja 2026
Forum Audiofil.pl - wyraź swoją opinię na różne tematy
Odpowiedz
Autor
Wiadomość
Lazio
Gość
Dodano: 2026-05-28 17:08:59
Siema, planuję w końcu wymienić mojego starego rzęcha na coś nowszego, bo strasznie krztusi się przy cięższych projektach i wtyczkach VST. Rozglądam się za jakimś sensownym PC z mocnym procesorem albo porządnym laptopem, który uciągnie program do produkcji muzyki i nagrywanie wokali bez wiecznej latencji. Przeglądałem już parę sklepów w sieci, ale ceny wydajnych maszyn z dużą ilością RAM-u trochę bolą. Kupował ktoś ostatnio sprzęt pod audio i wie, czy idzie gdzieś wyrwać jakieś sensowne rabaty na start, żeby nie zbankrutować?
Domino
Gość
Dodano: 2026-05-28 17:33:31
Do produkcji audio i zabawy z DAW kluczowy jest mocny procesor z dobrym taktowaniem jednego rdzenia i minimum te 32 GB RAM-u, bo profesjonalne biblioteki sampli potrafią błyskawicznie zapchać pamięć. Sam niedawno składałem stacjonarkę głównie pod kątem miksu oraz masteringu i na samym początku też byłem przerażony końcową kwotą w koszyku. Sklepy rzadko dają duże zniżki na tak specyficzne, mocniejsze konfiguracje bezpośrednio na stronie głównej, więc najlepiej szukać zewnętrznych promocji. Zanim sfinalizujesz zamówienie, sprawdź sobie ten ekupon na laptopy i komputery stacjonarne, bo można tam trafić na kody rabatowe, które potrafią ściąć cenę o ładnych kilka procent. Przy budżecie na wydajny komputer do studia taka zniżka oznacza często kilkaset złotych w kieszeni, które możesz potem dołożyć do lepszego interfejsu audio albo wygłuszenia pokoju. Przetestuj po prostu dostępne tam kody po wrzuceniu sprzętu do koszyka i zobacz, ile uda się urwać.
Odpowiedz
Poglądy lub opinie wyrażone na forum są poglądami jego autora. Administracja i moderatorzy portalu Audiofil.pl nie ponoszą odpowiedzialności za treści wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników forum.
Regulamin
  Copyright © Audiofil.pl 2010
Kopiowanie lub rozpowszechnianie materiałów ze strony www.audiofil.pl bez uzyskania zgody zabronione.
Realizacja: Ideo