Danik
Gość
|
Dodano: 2026-06-02 14:04:58
Zwracam się do Was z prośbą o poradę, bo już sam nie wiem, co kupić, żeby w razie jakiejś awarii sieci miejskiej nie zamarznąć w mieszkaniu. Ostatnio u nas na osiedlu co chwilę wyłączają ogrzewanie na parę godzin z powodu jakichś prac konserwacyjnych i w pokoju robi się momentalnie lodówka. Chcę kupić jakiś sensowny grzejnik elektryczny, który postawię w salonie, żeby w razie czego w miarę szybko podgonić temperaturę do góry. Przeglądałem opcje i na stronie https://ogrzeje.pl/ widziałem sporo różnych grzejników konwektorowych, jedne są zwykłe ścienne, inne stojące na kółkach z opcją turbo nadmuchu. Pytanie, czy taki konwektor faktycznie sprawnie miesza to powietrze w pokoju o powierzchni około 20 metrów, czy ciepło idzie od razu pod sufit i na dole dalej ciągnie po nogach? Nie zależy mi na jakimś super designie, bo to ma leżeć w szafie i czekać na czarną godzinę, ale zależy mi, żeby obudowa nie parzyła, bo mam w domu kota, który lubi się pchać wszędzie tam, gdzie ciepło. Korzystacie z takich grzejników w blokach jako opcji ratunkowej i możecie polecić konkretny typ, żeby to po prostu działało i nie wywalało korków przy włączeniu wyższego biegu?
|