Ludzie, pomóżcie, bo już tracę cierpliwość przy urządzaniu pokoju syna. Młody wymyślił sobie, że chce mieć pokój cały w ciemnych barwach – czarne ściany, czarne meble i oczywiście czarne łóżko. O ile na ściany się nie zgodziłam, to przy meblach postanowiłam odpuścić, niech ma chłopak swój kąt po swojemu. Największy problem mam jednak ze znalezieniem solidnego łóżka w tym kolorze. Większość czarnych mebli w sklepach to ordynarna płyta wiórowa, która rysuje się od samego patrzenia, a krawędzie odpadają po kilku miesiącach użytkowania. Chcę kupić coś z prawdziwego drewna, żeby posłużyło mu aż do końca liceum. Znalazłam w sieci polskiego producenta, który robi bezsękowe
łóżka młodzieżowe i maluje je na dowolny kolor, w tym na czarno i grafitowo. Konstrukcja wygląda na zdjęciach na bardzo stabilną i grubą. Czy ktoś z Was ma może u siebie meble malowane na ciemne kolory i może powiedzieć, jak to wygląda z utrzymaniem czystości? Bardzo widać na tym kurz? No i czy farby wodne stosowane na drewno są trwałe, tzn. czy nie odpryskują przy przypadkowym uderzeniu np. odkurzaczem? Będę wdzięczna za wszelkie opinie i porady osób, które już przez to przechodziły.