Nowy użytkownik serwisu Nie pamiętam hasła

Forum

Wtorek, 19 sierpnia 2025
Forum Audiofil.pl - wyraź swoją opinię na różne tematy
Odpowiedz
Autor
Wiadomość
Micharek
Gość
Dodano: 2025-07-31 11:13:44
Dzień dobry wszystkim! Ostatnio zacząłem się rozglądać za kursem na prawo jazdy i natknąłem się na ciekawe informacje, które nieco uporządkowały mi temat, jeśli chodzi o to, jak długo może potrwać taki kurs. Wychodzi na to, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi – wszystko zależy od kilku rzeczy. Najważniejsze, to ile masz czasu na jazdy i jak wygląda dostępność instruktorów. Jeśli ktoś może jeździć praktycznie każdego dnia, to tylko część praktyczną można skończyć nawet w miesiąc. Ale wiadomo, życie pisze różne scenariusze, dlatego jak ktoś pracuje bądź uczy się, to realnie wychodzi 2–3 miesiące, a zdarza się nawet dłużej. Spore znaczenie ma też to, czy zdecydujesz się na kurs tradycyjny z teorią stacjonarną, czy tzw. kurs teoretyczny online. Ten drugi jest dla tych, którzy chcą wszystko załatwić maksymalnie szybko – trzeba tylko być w dyspozycji i mieć już załatwione papierkowe sprawy, jak badania oraz numer PKK. No i egzamin teoretyczny trzeba mieć zaliczony zanim zaczną się jazdy. Dla mnie to wszystko było nowe, stąd fajnie, że trafiłem na tę publikację. Jeżeli ktoś z Was również myśli obecnie o zrobieniu prawka, to warto zajrzeć tutaj: https://superkierowca.waw.pl/czas-trwania-kursu-prawa-jazdy-od-czego-zalezy/
Odpowiedz
Poglądy lub opinie wyrażone na forum są poglądami jego autora. Administracja i moderatorzy portalu Audiofil.pl nie ponoszą odpowiedzialności za treści wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników forum.
Regulamin
  Copyright © Audiofil.pl 2010
Kopiowanie lub rozpowszechnianie materiałów ze strony www.audiofil.pl bez uzyskania zgody zabronione.
Realizacja: Ideo